Daftar Riset Daerah


Studi Pendahuluan Pembuatan Nugget Ampas Tahu

Telah diupayakan pengembangan produk baru dalam pembuatan nugget yaitu dengan menggunakan bahan baku ampas tahu. Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui pengaruh perbandingan ampas tahu dengan tepung terigu terhadap sifat organoleptik nugget ampas tahu dan menentukan komposisi tepat antara perband . . . . . . . . . .

Read More


Studi Potensi palm Kernel Meal sebagai pakan Ternak

In tatisti to producing CPO (crude palm oil ) as the major commodities, palm oil industry also produces several types of potential byproduct for use as animal feed, the dregs of palm kernel cake (palm kernel meal) meso corp fibers (palm press fiber/PPF), sludge palm (plam sludge/PS) plam kernel m . . . . . . . . . .

Read More





Studi Organoleptik Substitusi Tepung Terigu dengan Tepung MOCAF (Modified Cassaya Flour) pada Pembuatan Donat Labu Kuning (Cucurbita Moschata)

Indonesia has a substansial consumption of the wheat flour, which is based on data from BPS (2010) mentions the import volume of wheat flour during January 2010 amounted to 60029 tons, an increase of 275.9% compared to the 2009 period, which amounted to 15968 tons. Meanwhile, according to executive . . . . . . . . . .

Read More






Link Terkait